Leva gott!
Ekstedt, Ennart & Poddagency
Vill du kombinera den allra senaste forskningen kring mat och livsstil med läckra rätter som får det att vattnas i munnen? Krögaren och TV-kocken Niklas Ekstedt har tillsammans med den prisbelönade journalisten och författaren Henrik Ennart gett ut flera böcker som stakat ut vägen mot framtidens mat och hälsa, däribland Happy Food som blivit en internationell bestseller. När de träffas slutar de aldrig att prata. Här är podden där dom bubblar på om stort och smått, trevligt och ibland lite kaxigt, hela vägen från tarmbakteriernas roll och varför en del blir så orättvist friska och långlivade till hur du lagar till den där alldeles extra goda maträtten som till råga på allt är hälsosam. Leva gott! produceras av Poddagency
Kategorier: Hälsa
Lyssna på det sista avsnittet:
Är människan skapad för att löpa? Och om så är fallet, varför har vi oftast ett motstånd till att springa eller träna överhuvudtaget? För hur många kan inte känna igen den bävande känslan inför ett tufft gym- eller löppass? Vi vet att det är bra för oss, så varför tycker vi inte om det mer? Harvardprofessorn Daniel Lieberman löper själv varje dag men aldrig sett fram emot ett enda löppass – däremot har han det evolutionära svaret på varför det är så. Idag pratar vi helt enkelt om löpning, träning och vårt medfödda motstånd till att träna. Vi ger er också Liebermans 5 bästa träningstips SAMT slår hål på 5 myter om träning varpå en är att vi inte alls sitter för mycket…
Som vanligt stort tack till underbara HelloFresh. Med koden LEVAGOTT kan du klicka hem mat för hela veckan, du får upp till 925kr rabatt på dina 4 första kassar och fri frakt på den första. Även stort tack till ELON!
Men störst tack till alla otroliga lyssnare som varit med under hela säsongen, vi älskar er! Så snart som möjligt är vi tillbaka med en ny säsong, följ oss gärna på Instagram, där kan du också skriva vad du vill höra i nästa poddsäsong.
Tidigare avsnitt
-
31 - #30 Daniel Lieberman – Om löpning och motståndet att träna Thu, 24 Jun 2021 - 0h
-
30 - #29 Ferran Adria – Vad fasen är molekylär gastronomi? Thu, 17 Jun 2021 - 0h
-
29 - #28 Fritz Haber – Räddade jordens befolkning ofrivilligt Thu, 10 Jun 2021 - 0h
-
28 - #27 Wolfgang Puck – Matvärldens Arnold Schwarzenegger Thu, 03 Jun 2021 - 0h
-
27 - #26 Marion Nestle – Matpolitik & sponsrad forskning Thu, 27 May 2021 - 0h
-
26 - #25 Julia Child – Kvinnan som tog Frankrike till USA (Bon appétit) Thu, 20 May 2021 - 0h
-
25 - #24 Ancel Keys – Först med sambandet mellan kost och hälsa Thu, 13 May 2021 - 0h
-
24 - #23 Tore Wretman – Kökspojken som revolutionerade svensk matkultur Thu, 06 May 2021 - 0h
-
23 - #22 Tim Spector – Varför nästan allt du lärt dig om mat är fel! Thu, 29 Apr 2021 - 0h
-
22 - #21 Cajsa Warg – Sveriges kanske första kändiskock Thu, 22 Apr 2021 - 0h
-
21 - #20 Julmat Fri, 27 Nov 2020 - 0h
-
20 - # 19 Bröd och vete Fri, 20 Nov 2020 - 0h
-
19 - #18 Processad mat Fri, 13 Nov 2020 - 0h
-
18 - #17 Tillsatser Fri, 06 Nov 2020 - 0h
-
17 - #16 Vegetarisk/Vegansk kost Thu, 22 Oct 2020 - 0h
-
16 - #15 Medelhavskost Thu, 15 Oct 2020 - 0h
-
15 - #14 Matmyter Thu, 08 Oct 2020 - 0h
-
14 - #13 Naturvin & Alkohol Thu, 01 Oct 2020 - 0h
-
13 - #12 Sömn Thu, 24 Sep 2020 - 0h
-
12 - #11 Blå zoner Thu, 17 Sep 2020 - 0h
-
11 - #10 Bioelektronik Fri, 10 Jul 2020 - 0h
-
10 - #9 Kaffe & Te Thu, 02 Jul 2020 - 0h
-
9 - #8 Tarmflora Thu, 25 Jun 2020 - 0h
-
8 - #7 Åldrande Thu, 18 Jun 2020 - 0h
-
7 - #6 Köttsubstitut Fri, 12 Jun 2020 - 0h
-
6 - #5 Protein Fri, 05 Jun 2020 - 0h
-
5 - #4 Socker Fri, 29 May 2020 - 0h
-
4 - #3 Fett Thu, 21 May 2020 - 0h
-
3 - #2 Livet efter Corona Fri, 15 May 2020 - 0h
-
2 - #1 Mat och Pandemier Thu, 07 May 2020 - 0h
-
1 - Trailer! Tue, 05 May 2020