P3 Musikdokumentär

P3 Musikdokumentär

Sveriges Radio

Dokumentärer om vägen till toppen och livet bakom hitsen för vår tids största artister. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Kategorier: Musik

Lyssna på det sista avsnittet:

Det här är berättelsen om Nick Carter - arbetarklassungen som blev Backstreet boys yngsta medlem, som gick vilse i alkoholdimman och om pojkbandet som tvingades växa upp.

Det är den 2 januari 2002 i Tampa, Florida, och på nattklubben Pop City är festen i full gång.Musiken dunkar, och drinkarna är söta.Mitt på dansgolvet står en 21-årig blond kille med mittbena och vaggar fram och tillbaka bland de svettiga, dansande kropparna.Han är full. Riktigt full.Killen går i skytteltrafik mellan baren och dansgolvet och vid stängning börjar det spåra. Ett bråk uppstår med bartendern, och killen blir utkastad av vakterna.När han vägrar lämna området ingriper polis. 10 gånger ber dem honom att gå, och till slut är måttet rågat.Poliserna ger honom en sista varning: om han inte har dragit innan de har räknat till tre kommer de gripa honom. Killen står kvar. Utifrån sett skulle det här kunna vara vilken stökig utekväll som helst, men händelsen kommer resultera i feta tidningsrubriker och ryktesspridning. För killen som bråkar på nattklubben är inte vem som helst. Han är Nick Carter, svärmorsdrömmen i världens mest kända pojkband Backstreet Boys, och snart kommer han drabbas av kändisskapets baksidor.P3 Musikdokumentär om Nick Carter är berättelsen om en arbetarklassunge som blev Backstreet boys yngsta medlem, som gick vilse i alkoholdimman, och om pojkbandet som tvingades växa upp.Dokumentären är gjord av Siri Hill i september 2022. Producent Anna Lillkung. Exekutiv producent Hanna Frelin. Tekniker Fredrik Nilsson. Programmet görs av produktionsbolaget Tredje Statsmakten Media.Medverkande: Tali da Silva, Alexander Kronlund och Maximilian Wallér Zandén.Självbiografin Facing the music and living to talk about it (2013) av Nick Carter och Backstreet Boys - Official biography (1997) av Rob McGibbon är en två av de främsta källorna i programmet.Ljudklipp i dokumentären kommer från WDSU, Amateur hour, Vevo, Celebrity Justice, Ellen Degeneres Show, Live! With Regis and Kathie Lee The Sydnerian, House of Carters, samt dokumentärfilmen Backstreet Boys: Show 'em what you're made of (2015).

Tidigare avsnitt

 • 116 - Nick Carter - Backstreet Boys och flickidolens uppgång och fall 
  Tue, 27 Sep 2022
 • 115 - Janet Jackson - popdrottningen i skuggan av skandalerna 
  Sun, 21 Aug 2022
 • 114 - Janis Joplin - pionjären som levde som att hon inte hade något att förlora 
  Tue, 13 Sep 2022
 • 113 - Kiss - rockbandet som lät maskerna falla 
  Tue, 30 Aug 2022
 • 111 - Dave Grohl - trummisen som klev fram i rampljuset 
  Tue, 02 Aug 2022
Visa fler avsnitt

Fler svenska %(musik)s-podcast

Fler internationella musik-podcast

Välj podcast kategori