Radiosporten Dokumentär

Radiosporten Dokumentär

Sveriges Radio

Människorna bakom dramatiken och spelet bakom kulisserna. Redaktör: Alexander Lundholm, Årets sportjournalist 2018. Ansvarig utgivare: Markus Boger

Kategorier: Sport och fritid

Lyssna på det sista avsnittet:

Det är sommar 2003. En sen måndagskväll i Kalifornien. Specialagent Jeff Novitzky rotar runt bland soporna från BALCO-laboratoriet. Han är snart redo att kliva in på labbet. Samtidigt skickas ett paket till den amerikanska antidopningsbyrån USADA. I paketet ligger en spruta, inlindad i en pappershandduk. Drottningen av OS i Sydney vet inte vad som väntar. Mannen som skickat sprutan kommer senare att avslöja sitt namn. Det är en person med nära band till Marion Jones. Världens snabbaste kvinna ska falla, avslöjad på de mest spektakulära av sätt och av de som delat hennes hemlighet. Det här är Radiosporten Dokumentär om Marion Jones och BALCO-skandalen. I den sista delen av tre ska sanningen komma fram och Marion Jones bli av med allt.

En dokumentärserie av Alexander Lundholm, våren 2021. Medverkande:  Arne Ljungqvist, tidigare ordförande för IOK:s medicinska kommitté, f.d. vice ordförande i WADA och IAAF. Arkivljud och källor: Radiosporten, Game of Shadows, ARD, Oprahs intervjuer med Marion Jones, Graham Bensingers intervju med Victor Conte, Reuters, AP, SVT, Ekot.

Tidigare avsnitt

 • 228 - Del 3/3 Marion Jones förlorar allt 
  Thu, 03 Jun 2021
 • 227 - Del 2/3 Marion Jones får farliga fiender 
  Thu, 03 Jun 2021
 • 226 - Del 1/3 Marion Jones lurar alla 
  Thu, 03 Jun 2021
 • 225 - Knivattacken på tennisdrottningen 
  Thu, 20 May 2021
 • 224 - Tips: När Henrik Larsson gav bort en straff 
  Wed, 12 May 2021
Visa fler avsnitt

Fler svenska sport och fritid-podcast

Fler internationella sport och fritid-podcast

Välj podcast kategori