Sommar på Akademiska

Sommar på Akademiska

Akademiska sjukhuset

Berättelser inifrån sjukhuset Upplev livet på Akademiska sjukhuset. I vår sommarpodd delar medarbetare från olika verksamheter sina personliga berättelser: Om att befinna sig i händelsernas centrum och i forskningens framkant. Hur det är att hantera det svåra och det okända. Att känna sig utslagen och att hämta kraft igen. Året runt, i vått och torrt, gör vi som jobbar på Akademiska livet bättre. Tillsammans formar vi framtidens vård och gör det omöjliga möjligt.

Kategorier: Hälsa

Lyssna på det sista avsnittet:

“Det kan periodvis vara ett väldigt slitsamt och mentalt krävande arbete. Man kan beskriva det som att man arbetar som en slags vägledare, stödperson och medmänniska. När jag träffar en ny patient brukar jag inte tänka så mycket på att det är en patient jag ska träffa, utan bara att det är en ny människa som jag inte tidigare har träffat. Sedan försöker jag förbereda mig lite mentalt på att patienten kan komma att uttrycka sig och bete sig på ett avvikande sätt."

Anton Beale är skötare på psykiatriavdelning 1, som vårdar personer som lider av psykotiska besvär. Som skötare behöver han en förmåga att sätta gränser, en förmåga att avläsa kroppsspråk, och ett gott självförtroende.  

Tidigare avsnitt

 • 24 - Anton Beale 
  Thu, 25 Aug 2022 - 0h
 • 21 - Malin Hakelius 
  Tue, 16 Aug 2022 - 0h
 • 20 - Karin Holmgren 
  Tue, 09 Aug 2022 - 0h
 • 19 - Anders Öberg 
  Tue, 02 Aug 2022 - 0h
 • 18 - Amaret Schäfer 
  Tue, 26 Jul 2022 - 0h
Visa fler avsnitt

Fler svenska %(hälsa)s-podcast

Fler internationella hälsa-podcast

Välj podcast kategori