Söndagsintervjun

Söndagsintervjun

Sveriges Radio

Möt människan bakom offentlighetens mask – Martin Wicklin i djupgående intervju med några av landets mest intressanta och aktuella personer Ansvarig utgivare: Nina Glans

Lyssna på det sista avsnittet:

Nestor inom svensk underrättelsevärld om att hantera spioner, IB-affären inifrån och varför man missbedömde Rysslands militära förmåga.

Männen i Jan Leijonhielms släkt blev antingen militärer eller präster, men själv har han levt ett liv i underrättelsevärldens tjänst. Dessutom är han specialist på Sovjetunionen och Ryssland. Han håller med säkerhetspolisen om att spionaget mot Sverige har ökat och ser det som ett bevis för att den ryska underrättelsetjänstens offensiva arbete fått genomslag.IB-affären skadade SverigeJan Leijonhielm har varit verksam vid MUST, IB, Öst Ekonomiska byrån samt FOI, och nu skrivit boken Ett svenskt Leijon: ett liv i underrättelsevärlden. Där tar han upp IB-affären inifrån och hur den skadade den svenska underrättelsetjänstens arbete utomlands.I Söndagsintervjun berättar han om sina unika erfarenheter av att hantera agenter, varför man kallar en svensk spion för källa och hur det har varit att leva ett hemligt dubbelliv.

Tidigare avsnitt

 • 310 - Jan Leijonhielm – en svensk George Smiley 
  Fri, 02 Dec 2022
 • 309 - Eva Rydberg – känslomänniska mellan glädje och sorg 
  Fri, 25 Nov 2022
 • 308 - Mikael Wiehe – kliver av scenen efter 60 år 
  Fri, 18 Nov 2022
 • 307 - Hugo Lagercrantz – barnläkaren med krav på att lyckas 
  Fri, 11 Nov 2022
 • 306 - Evin Cetin – unga killar väntar på sin död 
  Fri, 04 Nov 2022
Visa fler avsnitt

Fler svenska %(nyheter och politik)s-podcast

Fler internationella nyheter och politik-podcast

Andra Sveriges Radio P1-podcast

Välj podcast kategori