Vetenskap och hälsa

Vetenskap och hälsa

Lunds universitet, Malmö universitet och Region Skåne

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa från Lunds universitet, Malmö universitet och Region Skåne.

Kategorier: Vetenskap och medicin

Lyssna på det sista avsnittet:

2023 kom nya Nordiska näringsrekommendationer och enligt dessa bör mindre än 10 procent av energin från mat och dryck komma från tillsatt socker, helst betydligt mindre. Men varför är socker så dåligt för hälsan? Är det bättre att använda honung än vitt socker, är fruktsocker nyttigare eller är det tvärtom farligare? Vi försöker reda ut dessa frågor med hjälp av Emily Sonestedt, forskare i nutritionsepidemiologi vid Lunds universitet, där hon i sin forskning fokuserar på att studera vilken roll kolhydratkvalitet, och främst sockerkonsumtion, har på hälsan. Intervjuar gör Eva Bartonek Roxå.

Tidigare avsnitt

  • 101 - Så påverkar socker vår hälsa 
    Fri, 11 Apr 2025
  • 100 - När verkligheten förvrängs - om schizofreni 
    Thu, 12 Dec 2024
  • 99 - Boosta hälsan med en vit månad 
    Fri, 06 Dec 2024
  • 98 - Ditt kön påverkar din hälsa 
    Fri, 22 Nov 2024
  • 97 - Ta tillbaka kontrollen över skärmarna 
    Fri, 08 Nov 2024
Visa fler avsnitt

Fler svenska vetenskap och medicin-podcast

Fler internationella vetenskap och medicin-podcast

Välj podcast kategori