Digitala lektioner

Digitala lektioner

Internetstiftelsen

I denna podd från Internetstiftelsen samtalar Kristina Alexanderson med gäster om hur de arbetar med digital kompetens i undervisningen. Häng med på inspirerande och reflekterande samtal om skolans uppdrag att erbjuda digital kompetens för alla. Vad får man fota? Hur tänder du gnistan för programmering? Hur hanterar du emojier i elevtexter? Dessa frågor och många fler besvaras i den här peppande podden om skolans digitala vardag. Internetstiftelsen är en oberoende, allmännyttig organisation som arbetar med internetfrämjande insatser samt förvaltar toppdomänen .se och driften av .nu.

Kategorier: Utbildning

Lyssna på det sista avsnittet:

Kristina Alexanderson möter forskaren Susanne Kjällander som är föreståndare för förskoleutbildningen på Stockholms universitet. Hon forskar även om digital kompetens och lärande i förskolan. I poddavsnittet talar de om hur pedagoger i förskolan kan arbeta för att utveckla små barns digitala kompetens.

Enligt Susanne handlar digital kompetens i förskolan om att små barn behöver få leka och förstå sin vardag. I förskolan använder pedagogerna olika verktyg, digitala såväl som analoga för att ge barnen möjlighet att förstärka och komplettera leken. Det kan vara appar för att lära sig klockan, eller lyssna på fåglar eller en sagobok som läser upp en berättelse på ett annat språk. I podden ger Susanne exempel på praktiska övningar för att stärka barnens digitala kompetens.

Tidigare avsnitt

 • 29 - Hur arbetar förskolan med digital kompetens och varför är det viktigt? 
  Tue, 23 Jan 2024 - 0h
 • 28 - Varför behöver lärare och elever veta mer om AI? 
  Tue, 03 Oct 2023 - 0h
 • 27 - Hur långt sträcker sig skolans ansvar i elevernas digitala liv? 
  Mon, 12 Sep 2022 - 0h
 • 26 - Hur hjälper du dina elever att känna tillit till källor? 
  Mon, 05 Sep 2022 - 0h
 • 25 - Är lärarstudenter rustade för att lära ut i ett digitaliserat samhälle? 
  Mon, 29 Aug 2022 - 0h
Visa fler avsnitt

Fler svenska utbildning-podcast

Fler internationella utbildning-podcast

Välj podcast kategori